30 May 2010

Een speeldag in 2 seizoenen

mosaicf118f2bd1bc830bba7a693152b5d1e9b05dd5267Vandaag werd in de Mechelse binnenstad de 5e verjaardag van de Mechelse speeldag gevierd. Een feest voor jonge kleuters, iets oudere kinderen en natuurlijk ook voor ouders en grootouders. De hele opzet is om te laten merken hoe fijn het is om samen te spelen. Spelen dan nog liefst met echt speelgoed en niet samen voor de buis hangen of met computergames.


Zodoende werden de Grote Markt, Keizerstraat, Veemarkt, Ijzeren Leen, Zoutwerf, Haverwerf en vismarkt omgetoverd tot puur kindvriendelijk terrein.


De voorbije edities baadde de speeldag telkens in prima zomerweer, vandaag was dit helaas anders. Toch lieten de moedigen zich niet kennen door wat water en waren de overdekte activiteiten erg druk bezet. Samen knutselen of schaken is natuurlijk ook spelen.


Wat niemand echt nog verwachtte gebeurde toch, de zon brak door en meteen stroomde iedereen uit de tenten de stad in om te kijken wat voor spannends er nog allemaal te beleven viel.


Afsluiten gebeurde op de Grote Markt waar de Ketnetband alles in vuur en vlam zetten, wel leuk om daarin de Mechelse Véronique Leysen te herkennen. Iets waar de aanwezige papa's ook glunderend van genoten.


Véronique Leysen @ Speeldag 2010


Het was ondanks het wisselvallige weer toch een aangename zondag, graag volgend jaar weer allemaal in grote getale afwezig, liefst met 100% zon.


IMG_7619

0 Comments:

Post a Comment

<< Home