28 June 2007

Bruce goes Live in Dublin

Bruce Springsteen heeft een nieuwe live dubbelcd uit "Live in Dublin". Het gaat om een concert dat opgenomen werdt op 17,18 en 19 november in Dublin met de Sessions Band. Met wie hoor ik u vragen, de enige groep rond Bruce die ik ken is de E Street Band. De Sessions Band is een groep muzikanten die The Boss rond zich verzameld heeft om er in 2005 de cd "We Shall Overcome: TheSeeger Sessions" op te nemen. Een eerbetoon aan één van de grote folkzangers van de Verenigde Staten Pete Seeger. U kent vast en zeker nummers van die man, al is het maar van op een scoutsband of cantus We shall overcome te zingen.
Bruce dacht dat het na het opnemen van de cd wel eens aardig zou zijn om met de hele bende de wereld rond te dwalen om daar zijn kunstjes live te vertonen. Ikzelf was erbij toen hij bij ons in het Sportpaleis te Antwerpen neerstreek voor een enorm goed concert. Het leuke van deze band is dat ze niet enkel de Pete Seeger nummers spelen die je al kent vanop de cd maar zich ook wagen aan nummers van Bruce zelf, maar dan met een zodanig ander arrangement dat ze in eerste instantie totaal onherkenbaar zijn en je gaandeweg een leuke "aha erlebnis" krijgt. Je hoeft niet meteen een fan te zijn van Bruce om deze live cd leuk te vinden, gewoon van muziek houden is al genoeg. Laat je onderdompelen in de sfeer en geniet van al deze fijne rasmuzikanten die stuk voor stuk fantastisch zijn. Op het concert in Antwerpen hoorde ik voor de eerste keer Bruce het nummer Fire zingen, een song die hij trouwens schreef voor The Pointer Sisters. Jammer genoeg staat net dit nummer niet op de cd. De cover van "Land of the Common People" van Paul Young moet je er maar bij nemen. Voor mij hoefde dit niet erop.
Een mooie 8,5/10 krijgt de cd van me, en voor een beetje extra kan je die ook aanschaffen met de live captatie van het concert op dvd erbij.

Labels:

1 Comments:

At 11:29 PM, Blogger Markec said...

Wel, Marc, als de sfeer op de CD evengoed is (niet dat ik daaraan twijfel) als het optreden toen in Antwerpen( http://markec.blogspot.com/2006/11/bruce-springsteen-bracht-folk-en.html )... ja, dan kan het alleen maar een weinig fantastisch zijn !

 

Post a Comment

<< Home